Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Λαϊκές συνελεύσεις και η προοπτική της άμεσης δημοκρατίας

 

Από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη, τα πρόσφατα μαζικά κινήματα σε όλο τον κόσμο αμφισβήτησαν τη λιτότητα και τον αυταρχισμό, με εκδηλώσεις πραγματικής δημοκρατίας. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια ο Μάρεϊ Μπούκτσιν ανέπτυξε αυτές τις δημοκρατικές ιδέες στο πλαίσιο της πολιτικής της νέας αριστεράς, οι οποίες στηρίζονταν στις λαϊκές συνελεύσεις, και επηρέασαν ένα ευρύ σύνολο πολιτικών διανοητών και κοινωνικών κινημάτων. Με έναν πρόλογο από τη συγγραφέα του μπεστ-σέλερ Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων, Ursula Κ. Le Guin, η συλλογή Η Επόμενη Επανάσταση περιλαμβάνει, για πρώτη φορά μαζί, δοκίμια του Μπούκτσιν για την ελευθερία και την άμεση δημοκρατία, προσφέροντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό όραμα που μπορεί να μας ωθήσει να προχωρήσουμε από τις διαδηλώσεις προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, ο Μάρεϊ Μπούκτσιν αφιέρωσε το απίστευτο ταλέντο και την ενέργειά του σε πολλά διαφορετικά πεδία: ιστορία, τεχνολογία, κοινωνική οργάνωση, αναζήτηση της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, και πολλά ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, προσέφερε μια διαφωτιστική και βαθειά αντίληψη, όπως επίσης πρωτότυπες και προκλητικές ιδέες, αλλά και ένα εμπνευσμένο όραμα. Μέσα απ' αυτή τη νέα συλλογή για τη ριζοσπαστική δημοκρατία βλέπουμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα της ζωής του Μάρεϊ Μπούκτσιν." (Noam Chomsky)
"Ο Μάρεϊ Μπούκτσιν είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους και σημαντικούς ριζοσπαστικούς στοχαστές και συγγραφείς της σύγχρονης εποχής. Αντιλαμβάνεται τόσο την καταστροφική δύναμη του καπιταλισμού όσο και την ανάγκη για μια επαναστατική φλόγα που θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του." (Chris Hedges).

 

Εκδόσεις
Σελίδες
240
Συγγραφέας
BOOKCHIN MURRAY