Πολιτική Εκδήλωση: Σαμποτάζ στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

Η ομάδα διακίνησης εντύπων “Βιβλία Ανομίας” και  το περιοδικό "Traverso Antifa" διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την μπροσούρα "Σαμποτάζ στο υγειονομικό απαρτχάιντ".

Σάββατο 4/12/21 στις 19:30 στο Ελευθεριακό Εργαστήρι F451 (Τσακάλωφ 20, Άλσος)

++Θα ακολουθήσει bar

 

Kαι τελικά; Ελευθερία! Τα «χαρτάκια» έγιναν «green pass», η «απειλή των κρουσμάτων» αντικαταστάθηκε από την «απειλή των ανεμβολίαστων», η καραντίνα έγινε «τοπικό lockdown», καθολικός έλεγχος και καταγραφή της κυκλοφορίας μέσω των «πιστοποιητικών», οι πλατείες των «ασυμπτωματικών» έγιναν οι πλατείες των «ανεμβολίαστων», «των ανορθολογικών» και των «συνωμοσιολόγων».

Ο μαζικός εμβολιασμός είναι σχεδιασμένος να αποτύχει. Η σχεδιασμένη αποτυχία του εξυπηρετεί την διατίμηση της εργατικής δύναμης και τον βίαιο μετασχηματισμό της ταξικής σύνθεσης. Στοχεύει να παράξει ένα σύστημα προνομίων και απαγορεύσεων που μας σπρώχνει στα όρια της νομιμότητας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι «το διαβατήριο προς την ελευθερία». Είναι το πιο εμφανές τεκμήριο της θεσμοθέτησης των διαχωρισμών. Είναι το σύμβολο του «υγειονομικού απαρτχάιντ» που χτίζεται μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια μας.

Η ιστορία αυτή, όμως, δεν είναι καινούρια: το διακύβευμα δεν είναι ο «εμβολιασμός», αλλά η επιτυχία του εκβιασμού· όχι η «ανοσία», αλλά η καθολική υπαγωγή στις κρατικές προσταγές και τον καπιταλιστικό ορισμό της «υγείας»· όχι η «υγεία», αλλά το μονοπώλιο του κρατικού λόγου γι’ αυτήν. Ο νέος φασισμός είναι παλιός: είναι η διαίρεση της εργατικής τάξης, η υπαγωγή στο κράτος και η διατίμηση της εργατικής δύναμης. Ο νέος φασισμός είναι παλιός: είναι τα υγειονομικά σύνορα και ο παραγωγικός αποκλεισμός από τους κρατικούς μηχανισμούς πρόνοιας. Ο νέος φασισμός είναι νέος: είναι η ιστορική συνθήκη του παρόντος της πολυεθνικής εργατικής τάξης. Το «ψηφιακό κράτος» και η «ανοσία» είναι ακριβώς αυτή η «θύελλα της προόδου». Είναι ο παλιός κόσμος που χάνεται και το μέλλον που μας δείχνει τα δόντια του.

Κάποιοι γνέφουν συγκαταβατικά, ζητώντας κι άλλα (ή καλύτερα) μέτρα. Κάποιοι άλλοι έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό και μελαγχολούν για τον παλιό κόσμο που χάνεται.

Ούτε συναίνεση, ούτε μελαγχολία.

Η μόνη μας ευθύνη: Σαμποτάζ στο υγειονομικό απαρτχάιντ!

*Εμείς που απαρτίζουμε το Eλευθεριακό Eργαστήρι °F451, καθώς και τα εγχειρήματά μας που στεγάζονται σε αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένες -και το θεωρούμε πολιτικά επικίνδυνο- να προβαίνουμε σε ελέγχους της κατάστασης της υγείας των ανθρώπων που θέλουν να έρχονται στο °F451. Δε θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνικοποίηση του ελέγχου και την ένταση των διαχωρισμών. Οφείλουμε να οργανώσουμε τη λειτουργία μας ενάντια σε αυτά και να προσφέρουμε χώρους και χρόνους για τις ανάγκες των υπό αποκλεισμό. Η ψυχική μας ηρεμία, η κοινωνικοποίηση, η πνευματική μας υγεία, η πολιτική μας δραστηριοποίηση περνάνε μέσα από ανοιχτούς άνευ περιφράξεων χώρους/χρόνους.

Βιβλία Ανομίας
vivliaanomias.gr
Antifa Traverso
https://antifacommunity.gr/traverso/

 

Ελευθεριακό Εργαστήρι F451
year
Πότε