Καμπάνια οικονομικής στήριξης – Κοινωνικό κέντρο AKAB Okretnica, Βελιγράδι

Καμπάνια οικονομικής στήριξης – Κοινωνικό κέντρο AKAB Okretnica, Βελιγράδι.

To AKAB Okretnica είναι ένα αντιεξουσιαστικό/αντιφασιστικό κοινωνικό κέντρο στο Βελιγράδι που άνοιξε το 2018 και που προέκυψε μέσα από το Infoshop Furija και τον αυτοδιαχειριζόμενο παιδικό σταθμό Kokolepo, που υπήρχαν στην κατάληψη Inex-Film από το 2011 έως το 2015 που εκκενώθηκε η κατάληψη. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο μοναδικός κινηματικός χώρος στην πόλη του Βελιγραδίου και εκεί στεγάζονται μία αντιφασιστική ομάδα που πραγματοποιεί εκδηλώσεις, η αυτόνομη ομάδα Kokolepo που δραστηριοποιείται με παιδιά 8-14 ετών και προσπαθεί να αλληλεπιδράσει με έναν κοντινό οικισμό Ρομά, ένα εργαστήρι μεταξοτυπίας και μία κινηματική βιβλιοθήκη.

Με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους από το AKAB Okretnica έχουμε βρεθεί αρκετές φορές στα πλαίσια των διαβαλκανικών κινηματικών διαδικασιών όπως είναι το Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη των Βαλκανίων (εδώ οι ανακοινώσεις των δύο τελευταίων φεστιβάλ το 2018 και το 2019), στην αντιεθνικιστική πανβαλκανική πορεία τον Μάρτιο του 2018 και στην εκδήλωση που είχε ακολουθήσει εκείνη την ημέρα, στο Αντεθνικό Φεστιβάλ-Συνέδριο στη Φάμπρικα Υφανέτ τον Ιούνιο του 2019 και τέλος σε παρουσιάσεις στα πλαίσια του Antipolitika, του αναρχικού βαλκανικού περιοδικού σε Γιάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα.

Προφανώς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκόσμια τον τελευταίο χρόνο, η συλλογή χρημάτων μέσω ανοιχτών εκδηλώσεων στο Okretnica είναι δύσκολη και για αυτό το λόγο οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι από το Βελιγράδι ζητάνε την οικονομική στήριξη κυρίως για τα ενοίκια του χώρου αλλά και για επιπλέον έξοδα λόγω κάποιων επιθέσεων από φασίστες τον τελευταίο καιρό. Από τη μεριά μας το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιοποιήσουμε το αίτημα αυτό και να στηρίξουμε οικονομικά το Okretnica. Όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτός ο χώρος στην πόλη του Βελιγραδίου, αλλά κυρίως επειδή έχουμε την επιθυμία να ξανασυναντηθούμε και να συνδιαμορφώσουμε με αυτούς τους ανθρώπους.

https://www.firefund.net/akab

Βιβλία Ανομίας (Γιάννινα) / Φάμπρικα Υφανέτ (Θεσσαλονίκη) / Our baba doesn’t say fairytales (Αθήνα) / Balkan Solidarity

.
year
Πότε