ΕΡΕΥΝΑ για ΣΤΡΑΤΟ & ΜΠΑΤΣΟΥΣ στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα

 

Η ομάδα διακίνησης εντύπων "Βιβλία Ανομίας" και οι "Research Critique" διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας με τίτλο "Μια κριτική ιστορία της στρατευμένης έρευνας, μέσα από τη στρατευμένη κριτική της 'ερευνας.".

 

Παρασκευή 10 Μάρτη 2023 στις 19:30 στο Ελευθεριακό Εργαστήρι F451 (Τσακάλωφ 20 / Άλσος)

 

Η μπροσούρα αυτή, πέρα από μια ευχάριστη ιστορία γύρω από τη διαχρονική διαπλοκή ακαδημίας και στρατού, πέρα από την ανάδειξη της στρατιωτικής έρευνας ως φορέα δημιουργίας (κεφαλαίων) και όχι μόνο καταστροφής (ανθρώπων και υποδομών) και πέρα από τα πολιτικά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν, θέλει να αποτελέσει και μια πρόσκληση. Πρόσκληση προς όλα τα υποκείμενα που βλέπουν τους εαυτούς τους ως κομμάτι της διεθνούς εργατικής τάξης, να συγκροτήσουμε ένα παρατηρητήριο για προγράμματα όμοια με αυτά που θα αναφερθούμε, με στόχο την ενημέρωση μεταξύ μας, την ενημέρωση των συναδελφισσών και της υπόλοιπης κοινωνίας εκτός των ιδρυμάτων. Η δουλειά της καταγραφής παραμένει ανοιχτή και η μπροσούρα φωτίζει μερικές μόνο πτυχές των ελληνικών και παγκόσμιων συνεργασιών, αλλά και αλλαγής παραδείγματος στον τρόπο παραγωγής της έρευνας.

Μόνο μια μεγάλη μάζα ανθρώπων, με πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και την απαραίτητη εμπειρία για κωδικοποίηση μπορεί να πετύχει μια συνολικότερη καταγραφή, ενημέρωση και εν τέλει σαμποτάζ αυτών των προγραμμάτων.

 

Να κάνουμε τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα αφιλόξενα σε καραβανάδες και καθηγητάδες που προβάλλουν τα χακί.

 

https://researchcritique.wordpress.com

Βιβλία Ανομίας

 

Ελευθεριακό εργαστήρι F451 (Τσακάλωφ 20)
year
Πότε