Βιβλιοπαρουσίαση - Συζήτηση: "από τη δημοκρατία στην ελευθερία"

Η ομάδα διακίνησης εντύπων «βιβλία ανομίας» συνδιοργανώνουν με την διεθνή κολλεκτίβα «CrimethInc.» βιβλιοπαρουσίαση- συζήτηση με τίτλο: "από τη δημοκρατία στην ελευθερία" 

Το κείμενο της αφίσας:

"Η Δημοκρατία είναι η πιο οικουμενική πολιτική ιδέα των εποχών μας. Ο Τζόρτζ Μπους την επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ, οΝτέιβιντ Γκρέμπερ την εντόπισε στο κίνημα “OccupyWall Street”, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να την ανανεώσει στην Ελλάδα. Από τη Βόρεια Κορέα έως την αυτόνομη περιοχή της Ροτζάβα, πρακτικά κάθε κυβέρνηση και κάθε λαϊκό κίνημα αποκαλεί τον εαυτό του δημοκρατικό. Κι όμως, ήταν η δημοκρατία του έφερε τον Ντόναλντ Τράμπ στην εξουσία, για να μην αναφέρουμε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τι είναι η δημοκρατία, ακριβώς; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιάθεσης; Παίρνοντας ως αφορμή το τελευταίο βιβλίο της διεθνούς κολλεκτίβας CrimethInc “Από τη Δημοκρατία στην Ελευθερία”, αναρχικοί από την Ελλάδα, τη Σλοβενία και τις ΗΠΑ θα συζητήσουμε τις εμπειρίες μας από τη δημοκρατία εντός των κοινωνικών κινημάτων και θα εξερευνήσουμε τις αναρχικές εναλλακτικές."

 

Ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451 - Tσακάλωφ 20, Άλσος
year
Πότε