ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΟΙ Η Παρανομοποίηση της Εργασίας ως Κρατική Στρατηγική για τη Μετανάστευση

Αντίθετα με τις κοινές παραδοχές, εκείνο που εκφράζεται με την κρατική κατασταλτική πολιτική απέναντι στους μετανάστες δεν είναι η επιθυμία του κράτους να "καθαρίσει τη χώρα", ούτε άλλωστε είναι η αντίληψη ότι "η χώρα δε χωράει άλλους". Η κρατική κατασταλτική πολιτική απέναντι στους μετανάστες εργάτες είναι προορισμένη να είναι "ατελέσφορη", αν κάποιος νομίζει πως στόχος της είναι να εξαλείψει την "παράνομη μετανάστευση". Είναι όμως πολύ αποτελεσματική αν θεωρήσει κανείς πως στόχος της είναι να εμπεδωθεί πρακτικά η "παρανομία" των μεταναστών.

Το "Σχεδόν Αόρατοι: η παρανομοποίηση της εργασίας ως κρατική στρατηγική για τη μετανάστευση" εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2009 σε μορφή μπροσούρας με την υπογραφή των Αυτόνομων Ομάδων από την Αθήνα [Μηδέν Άπειρο, Σαχ, No Woman's Land].
Στη βάση αυτής της μπροσούρας προέκυψε η εμπλουτισμένη εκδοχή που κρατάτε στα χέρια σας. Στο αρχικό κείμενο, που σημειωτέον παρέμεινε ως είχε, προστέθηκαν σχετικά κείμενα που δημοσιεύτηκαν έκτοτε στο περιοδικό antifa - πόλεμος ενάντια στο φόβο και συμπλήρωναν τις ελλείψεις που περιείχε η αρχική έκδοση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Εκδόσεις: 
Σελίδες: 
192
Συγγραφέας: 
Συλλογικό